Over de Mau

 

De Egyptische Mau stamt uit het oude Egypte van ca.4000 jaar terug, waar hij werd vereerd als een God. Hij werd gezien als een soort beschermer van de mensen, omdat hij muizen, die het graan opaten, en slangen doodde. Wanneer iemand een kat slecht behandelde of erger, kreeg hij de doodstraf. De Mau was een lid van het gezin, kreeg goed te eten en had een hoog aanzien.

Halverwege de 19 de eeuw ontmoette een Russische prinses de Mau in Egypte en was erdoor gefascineerd. Ze nam 3 Mau’s mee naar huis en in 1953 en 1954 werden de eerste nestjes geboren. Toen ze in 1956 naar Amerika verhuisde nam ze haar zelfgefokte Egyptische Mau’s, die haar cattery Fatima vertegenwoordigden, mee.  In 1958 werd de Egyptische Mau aanvaard als ras.

De Egyptische Mau heeft een eigen persoonlijkheid, is eigenzinnig, doch erg sociaal en vriendelijk. Hij is erg gesteld op zijn gezin en andere dieren binnen het gezin. Hij is erg trouw en aanhankelijk.   De Mau is levendig en loopt graag rond met zijn speelgoed.  Hij is nieuwsgierig en bemoeit zich met alles. Het is een intelligente, temperamentvolle kat met een uniek karakter en blijkt een heerlijke huisgenoot. Het is een sportieve en lenige kat.

De Mau heeft een melodieuze stem, die je vooral hoort als hij honger heeft. Hij heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht door zijn mooie gevlekte vacht en zijn temperamentvolle, lieve karakter. De meest uitgesproken kenmerken van de Mau zijn de onregelmatig verspreide vlekken in de vacht. Als enig kattenras heeft hij een natuurlijk vlekkenpatroon. Op zijn voorhoofd heeft hij een tabbypatroon met een uitgesproken M en op de wangen een dubbele mascara-lijn.  De Egyptische Mau heeft een exotische uitstraling door zijn gevlekte vacht, zijn elegante katachtige bewegingen en vooral zijn licht verbaasde uitdrukking.

De Mau heeft weinig verzorging, maar vooral veel aandacht nodig.

 

Thor en Daenerys